POZNAJ NAS BLIŻEJ
LATA 90-TE
  • Uruchomiliśmy piekarnię na ul. Owsianej.
  • Otworzyliśmy nasz pierwszy sklep o powierzchni 9m2 na bazarku przy ul. Górczewskiej.

    LATA 2000
  • Jako jedna z pierwszych polskich piekarni połączyliśmy piekarnictwo z cukiernictwem.
  • Pomalowaliśmy samochody dostawcze na niebieski kolor, który stał się znakiem rozpoznawczym naszej piekarni.
  • Stworzyliśmy sieć sklepów pod marką Galeria Wypieków Piotr Lubaszka.
  • Otworzyliśmy nasz pierwszy sklep z bistro na ul. Brackiej - pierwszym zamówionym daniem był naleśnik z białym serem, który jest do dzisiaj w naszym menu.

    LATA PO 2010 ROKU
  • Przenieśliśmy produkcję do nowoczesnego zakładu na Białołęce.
  • Otworzyliśmy nasz największy sklep o powierzchni 190 m2 - na Alejach Jerozolimskich.
  • Wprowadziliśmy do oferty produkty cukiernicze klasy premium oraz produkty wegańskie.
  • SZTAFETA POKOLEŃ
    W sierpniu 2018 r. obok naszej piekarni stanął pierwszy na świecie pomnik piekarza.
    Symbolizuje przekazywaną z pokolenia na pokolenie naszą pasję do piekarniczego rzemiosła. Pomnik przedstawia Mistrza piekarza Antoniego Anioła i młodego chłopca. Antoni to prawdziwy pasjonat piekarnictwa. Pracuje już z trzecim pokoleniem piekarzy w rodzinie Lubaszka - najpierw z dziadkiem Czesławem, jego synem Krzysztofem, a obecnie z synem Krzysztofa - Piotrem.
    NAJLEPSZE SKŁADNIKI

    Do produkcji używamy surowców najwyższej jakości, które kupujemy od sprawdzonych, lokalnych dostawców. Współpracujemy wyłącznie z firmami, które ściśle przestrzegają naszych wymagań jakościowych.

    ZDROWE PIECZYWO

    Chleb pieczemy na naturalnym zakwasie, bez konserwantów i polepszaczy. Dlatego - zachwyca nie tylko smakiem. Długo zachowuje świeżość i ma piękny zapach.

    GWARANCJA ŚWIEŻOŚCI

    Bez względu na porę dnia w naszych sklepach dostępne są zawsze świeże produkty - dostarczamy je 3-4 razy dziennie prosto z piekarni do lokali.

    PRAWDZIWY SMAK

    Nasze produkty zawierają prawdziwe masło, mleko i twaróg, dzięki czemu smakują jak pyszne, domowe jedzenie. 

    DZIAŁAMY ODPOWIEDZIALNIE

    W trosce o dobrostan zwierząt dołączyliśmy do inicjatywy "Polska Bez Klatek" i podjęliśmy decyzję o wycofaniu jaj z chowu klatkowego. Proces rezygnacji będzie stopniowy - w pierwszej kolejności obejmie produkty śniadaniowe (do 2021 roku), a następnie produkty cukiernicze (do 2025 roku).